Over mij

 

 

 

 

 

 

 

 

Als strafrechtadvocaat en mediator (sinds respectievelijk 1999 en 2013) richt ik mij op de bijstand aan volwassenen en jongeren die in een strafzaak terecht zijn gekomen. Ik ben altijd op zoek naar gerechtigheid en de menselijke maat. Binnen mijn juridische werk heb ik mij gespecialiseerd als conflictbegeleider en #metoo-specialist. Daarnaast is Vergeving & Verzoening in het recht een van mijn drijfveren.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), de vereniging van Jeugdrechtadvocaten Amsterdam (JRAA) en van Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (LANGZS).

Naast mijn werk als advocaat en mediator ben ik als trainer verbonden aan de Beroepsopleiding van de Orde van Advocaten, geef ik gastcolleges aan universiteiten over thema’s als integriteit en ethiek en verzorg ik lezingen over vergeving en verzoening in het recht.

Verder ben ik verbonden aan Stichting Lawyers as Changemakers.

Aanpak: het echte verhaal

Ik zet alles in het werk voor de zaak van mijn cliënten. Een belangrijk en effectief onderdeel van mijn aanpak is dat ik het (opr)echte verhaal bovenkrijg en gehoord laat worden. Hiermee zorg ik ervoor dat de zaken van mijn cliënten die ik verdedig fair eindigen: in een sepot, schikking of (hele) lage straf. Tevens biedt dit kans op persoonlijke groei en het terugkrijgen van regie over hun leven.

Slachtoffers die ik bijsta, help ik – naast financiële genoegdoening – ook aan de verwerking van het leed dat hen is aangedaan. Voor veel slachtoffers is het belangrijk het eerlijke verhaal van de verdachte te horen, hun berouw te ervaren en het vertrouwen te krijgen dat het niet weer zal gebeuren. Mijn bijstand is erop gericht om dit, waar mogelijk te realiseren.

Als mediator ben ik direct, confronterend en niet bang om struikgewas weg te hakken. Door het conflict te neutraliseren wordt het hanteerbaar. Met mijn energie, humor en creativiteit weet ik een toegankelijke verstandhouding tussen partijen te creëren. En: ik verkoop geen sprookjes. Sommige conflicten zijn onoplosbaar. In dat geval help ik partijen dit te accepteren, zodat het conflict niet langer hun leven beheerst.  

Je bereikt mij op 06 – 23 363 937, via wikke@wikkemonster.nl en op LinkedIn